id-223 - Oil Control Systems B.V.

Klik hier voor alle product categorieën op één rij!

GE Instruments ID-223/500 Olie op Waterdetector

Algemeen: 

Leakwise ID-223/500De detector type ID-223/500 (foto rechts) is geschikt voor het detecteren van een drijvende laag olie, of een andere organische vloeistof, op water. De unit bestaat uit een detector en een transmitter. Een laagdikte vanaf 0,3 mm (olie) kan al worden waargenomen. Het alarmniveau is instelbaar tussen 0,3 tot 25 mm. Het meetprincipe berust op het bepalen van "de diëlectrische constante" van de oppervlakte laag. Deze detector is ongevoelig voor vervuiling van de detectorbody (zie ook de separate beschrijving: meetprincipe). Deze unit is eveneens ongevoelig voor wisselingen in temperatuur, luchtvochtigheid, regen, zoutgehalte etc. . Uiteraard zijn alle toegepaste materialen resistent tegen alle "normaal voorkomende stoffen". De ID-223/500 heeft als extra een detectie voor droogstand. 

Eigenschappen:

 • Model ID-223/500 is geschikt voor een waterpeilvariatie tot 500 mm (andere modellen zijn leverbaar tot een waterpeilvariatie van <10 meter).
 • Vanaf een minimaal waterpeil van 40 mm
 • Detectie van iedere drijvende organische vloeistof met een diëlectrische constante < 20 . De meeste drijvende organische vloeistoffen voldoen aan deze voorwaarde.
 • Eveneens detectie van natuurlijke vetten/oliën.

Toepassing: 

Model ID-223/500 is met name geschikt voor:

 • Putten zoals pompput, verzamelput, regenwaterput etc.
 • Bewaken van een olieafscheider (skimmer)
 • Verzamelafvoer van daken van een tankerpark; bij op- en overslag
 • Energiecentrales; opvangbakken onder/rondom transformatoren

De signaal signaalverwerking: 

Deze detector werkt samen met een transmitter bijvoorbeeld type PS-220. Deze unit maakt onderscheid tussen 3 situaties:

 • De detector drijft in schoon water. De LED "WATER" brandt. Zelfs als de sensor vervuild door bijvoorbeeld olie, en deze opnieuw in “schoon” water wordt geplaatst, wordt de situatie “WATER” direct herkent.
 • In aanwezigheid van een olielaagje brandt de LED "OIL" en is het bijbehorende alarmcontact actief. Het niveau waarop dit alarm actief wordt is instelbaar.
 • Neemt de olielaagdikte toe dan brandt de LED "ALARM/AIR" en is het bijbehorende contact actief. Dit alarm zal ook reageren bij het droogvallen van de sensor.

De transmitter kan geleverd worden in een standaard uitvoering (IP65) of in een drukvaste behuizing (EExd). In het laatste geval is deze geschikt voor gebruik in zone 1 en 2. Bij gebruik van meerdere detectoren adviseren wij de digitale transmitter model DSP-220 (separate brochure). 

In de 223 serie zijn naast model 223-500 ook model 223-2000 (foto links) en 223-2500 (foto rechts) leverbaar. Voor toepassing tot 500 mm , 2000 mm of 2500 mm waterpeilvariatie.