Wanneer u gebruik maakt van chemicaliën en andere milieugevaarlijke vloeistoffen, is het verantwoord om deze ook zo goed mogelijk op te ruimen. U kunt hiervoor verschillende soorten absorptiemateriaal gebruiken. Onze producten zijn geschikt voor diverse vloeistoffen zoals olie, chemicaliën en standaard vloeistoffen. Bij Oil Control Systems kunt u een verscheidenheid aan absorptiemateriaal vinden voor scherpe prijzen!

Soorten absorptiemateriaal

Oil Control Systems heeft een ruim aanbod aan typen en soorten absorptiemateriaal. Zo kunt u in ons aanbod het perfecte materiaal vinden voor uw situatie.

Soorten absorptiemateriaal:


Typen absorptiemateriaal:

  • Voor olie: speciaal voor het opruimen van olie lekkages. Te verkrijgen in onder andere doeken, slangen, kussens en rollen.
  • Voor chemicaliën: speciaal voor het opruimen van chemicaliën lekkages. Te verkrijgen in doeken, rollen, slangen en kussens.
  • Voor alle vloeistoffen: universeel en in verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Heeft u niet genoeg aan één type absorptiemateriaal? Bekijk dan ons ruime aanbod aan spill kits. Deze kits zijn direct te gebruiken en bevatten diverse soorten absorptiematerialen. Zo bent u voor elke situatie voorbereid!

Voordelig absorptiemateriaal

Welk absorptiemateriaal is het goedkoopst? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Zo hanteren merken verschillende prijzen en kunnen afvalkosten variëren per afvalverwerker. Vloerkorrels worden vaak als voordelig absorptiemateriaal gezien door de lage aanschafkosten. Er moeten echter ook afvalkosten meegerekend worden. Zo is absorptiemateriaal van Brady-SPC een goedkopere oplossing dan vloerkorrels. In de tabel hieronder ziet u een rekenvoorbeeld.

Omschrijving
Vloerkorrels / absorptiekorrels
Absorptiematerialen of absorptiematten
Verbruik product
200 kg - 1 kg korrels voor 1 liter olie
7 kg (OCS200) benodigd om dezelfde hoeveelheid vloeistof op te nemen.
Prijs per kg
0,75 €/kg
10,50 €/kg
Totaal afval kg
400 kg (200 liter olie + 200 kg korrels)
207 kg (200 liter olie + 7 kg doeken)
Afvalkosten
€ 200,00 - 0,5 €/kg (*)
€ 103,50 - 0,5 €/kg (*)
Aankoopprijs product
€ 150,00 
€   73,50
Totaalkosten
€ 350,00 (**)
€ 177,00 (**)

(*)  Indien u het afval bij de juiste afvalverwerker inlevert.
(**) Dit is een besparing van maar liefst 50 %, arbeidskosten e.d. nog niet meegerekend !

Vloerkorrels zijn dus niet altijd een voordelig absorptiemateriaal. Door hoge afvalkosten kunnen deze juist een stuk duurder zijn dan de standaard absorptiematerialen.

Absorptiemateriaal kopen

Bij Oil Control Systems bent u aan het juiste adres wanneer u absorptiemateriaal wilt kopen! Binnen ons ruime assortiment vindt u alle soorten absorptiemateriaal en diverse accessoires tegen scherpe prijzen. Daarnaast zorgen wij voor een snelle levering, zodat u meteen aan de slag kan. Heeft u vragen of wilt u advies, voordat u absorptiemateriaal wilt kopen? Neem dan gerust contact met ons. Dé oplossing voor vloeistoflekkages & opslag vindt u bij Oil Control Systems!

Welke absorptiematerialen zijn er?

De absorptiematerialen die wij aanbieden zijn absorptiedoeken, - rollen, - kussens, -slangen, -korrels, drumtoppers en olieworsten. Daarbij zijn er ook verschillende typen absorptiemateriaal, namelijk voor olie, chemicaliën en vloeistoffen.

Welk absorptiemateriaal gebruik je waarvoor?

Onze absorptiedoeken, -rollen, -kussens en -slangen zijn in te zetten om olie te voorkomen en te bestrijden. Absorptiekorrels en drumtoppers zijn in te zetten voor een veilige werkplaats, zonder vloeistoffen op de grond. Mocht er olie in of op het water zitten, dan zijn oliebomen hier een goede oplossing voor.

Wat is de levertijd bij Oil Control Systems?

Wanneer u vandaag bestelt, heeft u het morgen in huis. Dit komt door dat meer dan 80 procent van onze producten uit eigen voorraad wordt verzonden. Hierdoor hoeft u geen rekening te houden met lange levertijden.

Wat zijn de bezorgkosten?

Ongeacht het gewicht van uw bestelling, leveren we onze producten voor vaste tarieven. In Nederland zijn de transportkosten €17,50 en in België €22,50 wanneer uw bestelling onder de €600 zit. Boven de €600 betaalt u helemaal geen verzendkosten!

Kunnen artikelen geretourneerd worden?

Uiteraard streven we naar een perfecte ervaring met onze producten en levering. Mocht een product niet bevallen of is er iets mis met het product, dan kunt u gerust contact opnemen met Oil Control Systems zodat we dit samen kunnen oplossen.

Waarom absorptiemateriaal bij Oil Control Systems kopen?

Dankzij onze ervaring van meer dan 20 jaar zijn we uitgegroeid tot één van de marktleiders binnen de Benelux. Ons assortiment aan absorptiemateriaal is uitgebreid en van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast geven onze experts graag advies op maat. Wanneer u een aanvraag heeft, twijfel dan niet om vrijblijvend een offerte aan te vragen.