Absorptiemateriaal nodig?

Absorptiemateriaal voor chemicaliën en andere milieugevaarlijke vloeistoffen is het antwoord om uw vloeistofvervuiling op te ruimen. Dit materiaal is economisch aantrekkelijk en uit milieu overwegingen zeer verantwoord. Daarnaast is de keuze ook arbeid technisch voor uw personeel de meest geschikte keuze.

Polypropyleen absorptiemateriaal

Absorptiemateriaal van het niet vloeistofdoorlaatbare polypropleen is een uitstekend alternatief dan voor absorberende korrels. Waarom is dit een beter alternatief dan de bekende korrels? Op het eerste oog lijken de vloerkorrels of garagegrid een zeer goedkope en interessante oplossing wanneer het aankomt op bij het opruimen van vloeistoffen. Aan de hand van de onderstaande tabel tonen wij aan dat het absorptiemateriaal van Brady-SPC een goedkopere oplossing is.

Rekenvoorbeeld absorptiemateriaal vs. vloerkorrels 

 

Omschrijving
Vloerkorrels / garagegrid
Absorptiematerialen of absorptiematten
Verbruik product
200 kg - 1 kg korrels voor 1 liter olie
7 kg (OCS200) benodigd om dezelfde hoeveelheid vloeistof op te nemen.
Prijs per kg
0,75 €/kg
10,50 €/kg
Totaal afval kg
400 kg (200 liter olie + 200 kg korrels)
207 kg (200 liter olie + 7 kg doeken)
Afvalkosten
€ 200,00 - 0,5 €/kg (*)
€ 103,50 - 0,5 €/kg (*)
Aankoopprijs product
€ 150,00 
€   73,50
Totaalkosten
€ 350,00 (**)
€ 177,00 (**)

(*)  Indien u het afval bij de juiste afvalverwerker inlevert.

(**) Dit is een besparing van maar liefst 50 %, arbeidskosten e.d. nog niet meegerekend !

 

Vloerkorrels
Absorptiedoek voor olie
Vloerkorrels
Polypropyleen
Zeg nu eerlijk wat is gemakkelijker en goedkoper....?

 

Verschillende type absorptiemateriaal

Wij bieden verschillende type absorptiemateriaal aan. Niet alle vloeistoffen of chemicaliën zijn hetzelfde, dus hiervoor zijn verschillende type materialen voor geschikt. De verschillende materialen die wij aanbieden:

Olie vloeistof

Dit absorptiemateriaal is speciaal voor het opruimen van olie vloeistof lekkages. Omdat niet elke olie lekkage op dezelfde manier verholpen kan worden hebben we verschillende type producten. Denk hierbij aan doeken, rollen, socs, kussens en olieworsten.

Voor alle chemicaliën

Absorptiemateriaal voor chemicaliën is een apart soort materiaal. Om te zorgen dat lekkages van chemicaliën zo goed mogelijk worden opgeruimd zijn er diverse uitvoeringen beschikbaar. Doeken, rollen, socs en kussens zijn verkrijgbaar wanneer het gaat om het opruimen van chemicaliën lekkages.

Voor alle vloeistoffen

Speciaal voor alle vloeistoffen zijn hier absorptiematerialen voor beschikbaar. Deze universele producten zijn ook in verschillende uitvoeringen beschikbaar, net zoals dit bij de materialen voor olie en chemicaliën lekkages het geval is.

Absorptiemateriaal of spill kits?

Wellicht heeft u niet genoeg aan een type materiaal. Met onze spill kits heeft u een complete kit, hierdoor bent u altijd voorbereid op diverse type lekkages.